Standard Chartered’dan Bitcoin Tahmini: Bu Ayda Yeni Bir ATH!

Standard Chartered’a göre Bitcoin fiyatı Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Dahası, bunun ardından Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine kadar 100.000 dolara yükselebilir.

Bitcoin için iki önemli ay: Ağustos’ta ATH ve Kasım’da 100 bin dolar!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere lider kripto para, 63 bin dolardan sekti ve 60 bin doları korumak için mücadele ediyor. Bununla birlikte, analistler Bitocin’in geleceğinden oldukça umutlu. Standard Chartered’a göre Bitcoin’in fiyatı Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Bunun da ötesinde analistler, bunu ardından Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine kadar BTC’nin 100.000 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor.

Standard Chartered Bank’ın forex ve dijital varlıklar araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, “Ağustos ayında Bitcoin için yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi, ardından ABD seçim gününe kadar 100.000 dolar olması muhtemel” dedi. Bu arada, Kendrick’in tahmini, Joe Biden’ın ABD başkanlık seçim yarışında kalmasına dayanıyor. Bu durum, piyasanın Donald Trump zaferini desteklediği bir senaryo. Standard Chartered analisti Trump’ı “Bitcoin-pozitif” olarak görüyor. Ayrıca, eski başkanın seçim olasılıkları ile BTC fiyatı arasında pozitif bir korelasyon olduğunu belirtiyor. Kendrick, “Buradaki mantık, hem düzenleme hem de madenciliğin Trump döneminde daha olumlu karşılanacağıdır,” diye ekliyor.

Biden seçim yarışından çekilirse alternatif senaryo

Standard Chartered analisti, Biden’ın Temmuz ayı sonlarında başkanlık seçim yarışından çekildiği “en az olası” bir senaryoyu modelleyerek, bunun Bitcoin fiyatlarının 50.000-55.000 dolara düşmesine neden olabileceğini söylüyor. Bu olasılığı genişleterek, Biden’ın yerine gelecek Demokrat adayın Michelle Obama gibi çok güvenilir olması durumunda “Bitcoin fiyatlarının yumuşak kalacağını” ekliyor. Bununla birlikte, Biden yarışta kalırsa, “Bitcoin’in harika bir satın alma fırsatı olduğu” sonucuna varıyor.

Kendrick, Biden’ın yarışta kalıp kalmayacağı konusunda kilit tarihin 4 Ağustos olduğunu da belirtiyor. Bu bağlamda Standard Chartered analisti, “Bu tarih Ohio yasalarına göre başkan adaylarının kayıt yaptırması gereken tarih. Dolayısıyla, eğer Biden 4 Ağustos’ta hala Demokratların adayı ise Kasım’ın ilk haftasında da öyle olacaktır,” diyor.

Bitcoin için yıl sonu ve 2025 tahmini

Haziran ayı başında Kendrick, Bitcoin için 150.000 dolarlık yılsonu fiyat tahminine ve 200.000 dolarlık 2025 sonu tahminine sadık kaldığını söylüyor. “Özellikle, 2024 sonuna kadar 150.000 dolarlık bir fiyat, NVDA’nın dün ulaştığı 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin ardından, Bitcoin’in piyasa değeri açısından 3 trilyon dolarlık kulübe katıldığını görecektir” diyor. Bu arada, Bitcoin son 24 saat içinde %2,26 kayıpla 61.950 dolardan işlem görüyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir