Şampiyonlar Ligi gruplarının en iyisi Manchester City ve Real Madrid

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında, son şampiyon Manchester City ile kupayı tam 14 kez müzesine götüren Real Madrid, ortaya koyduğu performansla rakiplerine göz dağı verdi.

Napoli, Braga ve Union Berlin ile C Grubu’nda yer alan Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid, tüm maçlarını kazanan iki takımdan biri oldu. Rakip fileleri 16 kez havalandıran başkent temsilcisi, kalesinde 7 gol gördü.

G Grubu’nda Leipzig, Young Boys ve Kızılyıldız ile mücadele eden Manchester City de 18 puanla son 16 turuna adını yazdırmayı başardı. Turnuvada şampiyonluk unvanını korumak isteyen Pep Guardiola’nın öğrencileri, 18 gol attı, 7 gol yedi.

EN KÖTÜ PERFORMANS

Turnuvada 1991 yılında şampiyonluk yaşayan Sırp temsilcisi Kızılyıldız, grup aşamasında aldığı 1 puanla en kötü performansa imza attı.

Manchester City ve Leipzig’e iki maçta da yenilen Kızılyıldız, tek puanını sahasında Young Boys ile berabere kalarak aldı.

Gruplarında son sırada yer alan takımlardan Sevilla ve Union Berlin’in 2’şer, Antwerp’in 3, Manchester United, Salzburg ve Celtic’in 4’er puanı bulunuyor.

“Devler Ligi”nde 20 yıl sonra boy gösteren ve son haftaya kadar gruptan çıkma şansı bulunan İngiliz temsilcisi Newcastle United ise 5 puan almasına rağmen son sırada yer alarak turnuvaya hayal kırıklığıyla veda etti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir