İşgalci İsrail’den Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, hükümet üyeleri ve güvenlik yetkilileriyle Filistinlilerin Ramazanda Mescid-i Aksa’ya girişlerine ilişkin yaptığı toplantıdan çıkan kararlar paylaşıldı.

Ramazan’ın ilk haftasında önceki yıllarda olduğu gibi aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa’ya girişine izin verileceği kaydedilen açıklamada, kararın Ramazan’da düzenlenecek haftalık güvenlik ve asayişe ilişkin durum değerlendirmesiyle gözden geçirileceği belirtildi.

İSRAİLLİ BAKANIN SKANDAL MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Öte yandan, İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin söz konusu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ramazan ayında da Tapınak Tepesi’ne (Mescid-i Aksa) hac ziyaretine izin verilmesi kararı, Başbakan Netanyahu ve küçük kabinenin 7 Ekim’de hiçbir şey yaşanmadığını düşündüğünü gösteriyor.” yorumunu yaptığını aktardı.

Ayrıca Kanal 12, Ben-Gvir’in Ramazan’da Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine herhangi bir kısıtlama getirilmemesi kararının İsraillilerin hayatını tehlikeye attığını ve Hamas’ın zafer kazandığına ilişkin bir tablonun ortaya çıkmasına neden olabileceğini iddia ettiği kaydedildi.

Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Hamas’ın Mescid-i Aksa’da kutlama yapması“nın İsrail’in zafer kazanmadığı anlamına geleceğini savundu.

İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria’da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler geçen yıl Mescid-i Aksa’ya girebiliyordu.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir