Biyoteknoloji Vadisi 4,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiyor

“`html

Biyoteknoloji Vadisi: 4,5 Milyar Dolar Yatırımla Türkiye’nin Geleceği

Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD), 4,5 milyar dolarlık dev bir yatırım ile Biyoteknoloji Vadisi’ni hayata geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu proje, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki en büyük yatırımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

İstanbul Tuzla’da 2,7 milyon metrekarelik bir alanda inşaatına başlanan Biyoteknoloji Vadisi, Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB), teknoloji geliştirme bölgeleri, Ar-Ge merkezleri, teknoloji transfer ofisleri, test ve kalibrasyon laboratuvarları, patent ofisleri ve biyoteknolojiye yönelik eğitim kurumlarıyla sektörde önemli bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Toplantıda konuşan BİYOSAD ve Biyoteknoloji Vadisi Yönetimi Başkanı Ercan Varlıbaş, projenin Türkiye’yi küresel biyoteknoloji ekosisteminde öncü yapmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Biyoteknoloji Vadisi: Avrupa ve Asya’nın Öncüsü Olacak

Varlıbaş, Biyoteknoloji Vadisi’nin Avrupa ve Asya’nın en büyük biyoteknoloji kümelenmesinin parçası olarak faaliyet göstereceğinin altını çizdi. “Biyoteknoloji alanında yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için bir merkez olmayı planlıyoruz. Aynı zamanda sanayi ile akademinin işbirliklerini destekleyerek araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine zemin hazırlayacağız.” dedi.

Ercan Varlıbaş, biyoteknolojinin günümüzdeki stratejik önemine de vurgu yaparak, “Kovid-19 pandemisiyle birlikte biyoteknolojinin dünyanın en önemli yatırım alanlarından biri haline geldiğini gördük. Bu alandaki yerli üretim ve inovasyon, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Ekonomik Gücü Artacak

Biyoteknoloji Vadisi’nin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki bilgi ve teknoloji kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Projenin, Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki uluslararası rekabet gücünü artıracak bir olanak sunması hedefleniyor.

  • BİYOSB, 160 biyoteknoloji firmasıyla istihdam sağlayacak.
  • 20 bin nitelikli iş gücü yaratılması planlanıyor.
  • Biyoteknoloji Vadisi, yıllık 15 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor.

Ercan Varlıbaş, “Biyoteknoloji Vadisi, hem uluslararası pazarlarda yer alacak yerli girişimleri destekleyecek hem de hastalarımızın daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlayacak.” dedi.

Girişim Ekosistemine Destek

Vadinin, sektörün büyük sanayi kuruluşları ile girişimcileri bir araya getireceğini açıklayan Varlıbaş, bunu sağlayacak çeşitli destek mekanizmaları ve kuluçka merkezleri ile yerli girişimlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda büyümesine olanak tanıyacaklarını belirtti.

BİYOSAD’ın yürüttüğü projelerle birlikte, Güney Kore, Boston ve Tayvan gibi önemli biyoteknoloji merkezleri ile bağlantı kurarak Türkiye’nin biyoteknoloji alandaki etkisini artırmayı hedefliyoruz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan!

BYBIT TR’ye hemen üye ol!



Reklamdır

Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Ekonomi

“`

Related Posts

AKP’li vekilden döviz yasağı önerisi: ‘Ekonomist değilim ama…’

AKP’li İsmail Güneş, dövize yönelik yasak önerisini Merkez Bankası Başkanı’na sundu. Güneş, döviz alımını sadece ihracat ve ithalat yapanlara sınırlayarak çözüm önerdi.

Yeniçağ Gazetesi: Çayın yanına bisküvi dönemi sona erdi

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİ TÜİK MARİFETİYLE YOKSULLUĞA MAHKÛM EDİLDİ TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Sahte TÜİK verilerine göre değil …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Yasaklar- yolsuzluk- yoksulluk

AKP iktidara gelmeden önce 3Y’yi seçim vaadi olarak kullanıyordu Yasakları, yolsuzluğu ve yoksulluğu bitireceklerini iddia ediyorlardı. Aradan geçen 23 yılda 3Y yaygınlaştı. Türkiye için sıradanlaşan bir günde yasak, yoksulluk ve yolsuzluğun örnekleri aynı anda görüldü.

Satışa çıkarılan Bellona’yı bayileri satın aldı

TMSF, 6 Nisan tarihli ihale ile Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinden Bellona’nın tüm hisselerini satışa çıkarmıştı. 7 milyar TL muhammen bedelle düzenlenen ihalede şirket, Bellona bayilerinin ortaklaşa kurdukları Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 8 milyar 100 milyon TL’ye satıldı.

12.4 milyar TL ilk çeyrek kârı

Türkiye İş Bankası, yılın ilk çeyreğinde 12.4 milyar lira düzeyinde kâr elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir