Bakan Uraloğlu: İran’da 7, Irak’ta da 4 uçağımız kaldı

“`html

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’ndan İran-İsrail Krizi Açıklamaları

İran ve İsrail arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgede kalan Türk firmalarına ait uçakların durumu hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “İran’da 7, Irak’ta ise 4 uçağımız mevcut. Pegasus’a ait 7, Türk Hava Yolları’na ait 2, Ajet’e ait 1 ve Tailwind’e ait 1 uçak bulunuyor. Bu durumu, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatımız aracılığıyla sürekli takip ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Kalkınma Yolu ve IMEC Koridorları Üzerine Değerlendirmeler

Bakan Uraloğlu, “G7 zirvesinde Kalkınma Yolu Koridoru’nun alternatifi olarak IMEC koridoru gündeme geldi. Bu koridor, Umman’dan başlamayı planlayıp Arabistan üzerinden İsrail’in Hayfa limanına ulaşmayı hedefliyor,” dedi. “Kalkınma Yolu Koridoru, daha proaktif bir yaklaşım sergilerken, IMEC daha çok reaktif bir cevap niteliği taşımaktadır. Bu konuların yeniden gündeme geleceğini düşünüyorum,” diye ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’ öncesi gazetecilerle buluştu. Burada, “O bölgede hava trafiği ve roket hareketliliği yoğun. Bu nedenle risk almak istemedik. Tüm ekiplerimizi güvenlikleri açısından buraya getirdik,” ifadelerini kullandı.

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na Doğru

27-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’ öncesinde, bakan Uraloğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘IMEC Reaksiyonel Bir Yaklaşımdır’

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ticaret koridorları hakkında, “Sivas’tan Kars sınırına kadar olan hattın yaklaşık 660 kilometrelik kısmını rehabilite etmeyi hedefliyoruz. Kalkınma Yolu Koridoru’nun önemli bir bölümünü oluşturuyor. Nusaybin-Cizre-Ovaköy hattının ihalesini bu yıl içinde yapmayı planlıyoruz,” dedi. “Ayrıca, G7 zirvesinde tartışılan IMEC koridoru, planlı değil, daha çok mevcut durumdan kaynaklanan bir yaklaşım olarak ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

‘Yap-İşlet-Devret Projeleri Hakkında Bilgiler’

Bakan Uraloğlu, Yap-İşlet-Devret projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “İstanbul-İzmir Otoyolu’nun 2035 yılında bakımlı bir şekilde teslim alınacağını düşünüyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2028’de, Kuzey Marmara Otoyolu ise 2029-2030 yıllarında devreye girecek. Yaklaşık 70 civarında Yap-İşlet-Devret projesi hayata geçirdik. Bu projeler, kamu-özel işbirliğiyle 51 milyar dolarlık bir yatırımı temsil ediyor. Şu anki maliyet ise 83 milyar dolar seviyesinde,” dedi.

‘Can Güvenliği Nedeniyle Ekibimiz Geri Çekildi’

Uraloğlu, İran ve İsrail arasındaki çatışmalar neticesinde Türk firmalarına ait uçaklarla ilgili durumu değerlendirirken, “O bölgede hem İran’da 7, hem de Irak’ta 4 uçağımız mevcut. Bu uçakların güvenliği nedeniyle 3-4 gün boyunca beklemek zorunda kaldık. Şu an ekiplerimizi geri çekerek, can güvenliğini sağlamış durumdayız. Uçakların alınabilmesi için fırsat kolluyoruz,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘Orta Koridor Hakkında Ciddi Yük Taşımacılığı Var’

Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu ve Orta Koridor hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Orta Koridor, günde ortalama 60 tren taşıyor. Yılda 20 bin tren geçişi sağlanıyor. Bu alanda büyük yatırımlar yapılmadığı sürece mevcut kapasitenin artırılması mümkün değil. Ancak, mevcut durumda Orta Koridor oldukça güçlü konumda,” dedi.

“`

Related Posts

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

Netanyahu Beyaz Saray yolunda: Konu ise Gazze

ABD Başkanı Donald Trump, 7 Temmuz’da İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gazze’deki savaş, rehinelerin durumu ve bölgesel pazarlıkların masaya yatırılacağı görüşme öncesi, Trump taraflara anlaşma çağrısı yaptı. Ancak çağrıdan saatler sonra İsrail’in hava saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

Bakan Fidan: İran-İsrail arasında kalıcı bir barışa dönülmesi şu andaki stratejik hedeflerimizden biri

Bakan Fidan: İran-İsrail arasında kalıcı bir barışa dönülmesi şu andaki stratejik hedeflerimizden biri

İskenderi 2 bin TL’ye satan mekanda çay bile ikram değil

Vatandaş her gün artan fiyatlarla boğuşurken işletmelerin aksi yöndeki uygulamaları da dur durak bilmiyor… Bu kez bir döner zincirinin menüsünde yer alan, “Kebap ile birlikte herhangi bir içecek alınmadığı takdirde servis edilen ilk çay ücrete tabidir” ifadesi ve fiyat politikası gündem oldu. Yani 2 bin liraya kebap yiyip içecek almazsanız çay ikramı yok; üstelik çay da 65 lira…

Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, yarın mevkidaşı Fidan ile Ankara’da bir araya gelecek

Görüşme, Bakan Lammy’nin Türkiye’ye ikili düzeyde gerçekleştireceği ilk resmi ziyaret özelliğini taşıyor