Avrupa’da Aşırı Sağın Yükselişi! Euro’nun Beklenmedik Çöküşü Kapıda

Piyasalarda bu hafta başına Euro’nun düşüş eğilimi damga vurdu. Avrupa Parlementosu’nda seçim sonuçlarının ardından euro dolar karşısında Asya işlemlerinde yüzde 0,5’e kadar gerilerken Euro/Dolar paritesi bir ara 1,0748 kadar geriledi.

BloombergHT’nin aktardığına göre, seçimlerini değerlendiren Credit Agricole G-10 kur stratejisti Valentin Marinov “Bu sonuçlar son haftalardaki Euro pozitif görünüme bir darbe olarak görülebilir. Tahvil getiri farklarının açılması da Euro için negatif olacak” değerlendirmesini yaptı.

Seçim sonuçları sonrası vadeli piyasada Fransız tahvilleri Alman benzerleri karşısında değer kaybederek getiri farkının açılmasına yol açmıştı.

Singapur merkezli RBC Capital Markets Stratejisti Alvin Tan, üçüncü çeyrekte Euro/doların 1,05’e düşebileceğini tahmin ederek “Euro için siyasi riskler yeniden artıyor” ifadelerini kullandı.

Morgan Stanley’e göre sadece siyasi risk değil AMB’nin faiz patikası hakkında net konuşamaması da Euro için bir risk. Aralarında Matthew Hornbach’ın da olduğu stratejistler AMB’nin net olmayan patikası sebebiyle Euro’nun ABD verileri ve Fed kararlarına daha bağımlı olduğunu savundular.

KAPALIÇARŞIDA EURO 34,96 LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR

Serbest piyasada euro bugün (10 Haziran 2024) saat 10:49 itibariyle Euro 34.7949 TL’den alınıp 34.8432 TL’den satılıyor.

Dün ise en yüksek 35.2585 TL’den, en düşük 34.9157 TL’den işlem görürken günü 34.9895 TL olarak kapattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir