Anıtkabir’de dikkat çeken kare: Bahçeli ve Akşener yan yana yürüdü, sohbet etti

Anıtkabir’deki 10 Kasım törenlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sohbet etmesi, Akşener’in konuşmasının bir bölümünde basın mensupları görüntü alırken ağzını eliyle kapatması dikkat çekti.

İki lider, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 85. yıl dönümünde Anıtkabir’de devlet erkanının katılımı ile düzenlenen törende bir araya geldi. 

Konuşmanın ardından Akşener ve İyi Partili kurmaylar Bahçeli’nin elini sıktı. 

Akşener ile Bahçeli 2022’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da birlikte görüntü vermişti. İkili 100.yıla denk gelen geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı’nda da Anıtkabir’de yan yana yürümüştü.

2016’da MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, 2017 yılında İyi Parti’yi kurmuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım!” sözlerine “Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına (boynunu göstererek) ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur” diye yanıt verdi. Akşener, “Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz” diye yanıt vermişti. 

TIKLAYIN – Akşener, Kılıçdaroğlu’nun “hançer” çıkışına yanıt verdi, yeni yönetime ittifak kapısını kapadı: Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir