Adana’da Terör Örgütü PKK Sanığına 10 Yıl Hapis Cezası

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Suriyeli tutuklu sanık H.M. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı da mahkemede hazır bulundu.

FOTOĞRAFLARI ELE VERDİ

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın terör örgütü üyeliğinden adli işlem yapılan zanlılarla irtibat kurduğu, Suriye’de örgütün talimatları doğrultusunda belirlenen kişileri esir alma faaliyetinde bulunduğu ve dijital materyallerinde YPG/PKK içindeki faaliyetlerine ilişkin silahlı fotoğraflarının tespit edildiğini belirtti.

SAHTE KİMLİKLE FAALİYET YÜRÜTTÜ

Savcı ayrıca, H.M’nin YPG/PKK içerisinde aktif faaliyet yürüttüğünü, kod isim kullanarak Suriye’deki örgüt kamplarında silahlı, ideolojik ve sabotaj eylemleri yapmaya yönelik eğitimler aldığını, örgüte ait hücre evlerinde kaldığını, terör örgütü adına istihbarat topladığını, örgüt işgalindeki bölgede nöbet tutup ve deşifre olmamak için sahte kimlik kullandığını belirterek, H.M’nin üst sınırdan cezalandırılması ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

Tercüman aracılığıyla savunması alınan H.M, terör örgütü üyesi olmadığını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, H.M’yi “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir